Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsondi Fényjelenés.

1989.09.03
               Karácsondi Fényjelenés.

Kép

1989. szeptember 3.
             2009.- 20.évforduló

"1989. szeptember 3.-án szokásos napi munkámat végeztem a karácsondi templomban. A főoltárkép restaurálásával foglalkoztam, melyet előzőleg tűzoltókkal szereltettem le. Munkát kezdettől fogva fényképeztettem, hisz régi kép újraszületésnek körülményei később érdekesek lesznek nemcsak az én, de több műértő barátom számára is.

A restaurálás befejezéséhez közeledve megkértem egy taxist ( aki leszállított), készítsen rólam néhány felvételt a saját gépemmel, miközben az állványokon dolgozom. Ekkor történt, hogy hirtelen hátrapillantva egy jelenséget észleltem, egy női alakot, melyet fényudvar veszi körül, feje fölött glóriával, mintha egyik kezét egy kisgyermek vállán pihentetné.

A templomba ugyanebben az időben több ember is tartózkodott, Olgi is figyelte munkámat, ők azonban kérdésemre elmondták, hogy mindebből semmit sem vettek észre. Felindultságomban, mérhetetlen izgatottságomban a munkámat sem tudtam folytatni, azt sem tudom, hogy miként kerültem le az állványról, annyira meglepett ez a rövid ideig tartó látomás. Szerencsére, és szavaim igazolására pont ez idő alatt készült egy fénykép, melyen immár szabad szemmel is látható a dicsfény övezte alak, az imádkozó kis Jézus vállát átölelő Mária.

A fényjelenséggel kapcsolatos érzéseimről igen nehéz szóban , hisz szavakba önteni nem is lehetséges.A szívemet mintha egy marok szorította volna össze, ugyanakkor megmagyarázhatatlan módon nem is a szemem által látottak  voltak rám nagy hatással, hanem azok az érzéshullámok,  amelyek hirtelen engem értek. Nagy hidegség áramlott felém, ugyanakkor tiszta tökéletesség áradt belőle, mely az örök létetet sugározta. Mindemellett az idő megállt számomra, hiszen  az idő nemlétét is jelezte."

                                                                                                                    Ligeti Károly                                                                                                                                                     restaurátor